2023.02.07., kedd , Tódor, Rómeó

Hírek

2022. november 29. kedd • 07:37

Az UBM Csoport először vett részt nagy nemzetközi kiállításon

Az UBM Csoport dinamikus fejlődése és nemzetközi tevékenységének bővülése egyaránt felvetette az igényét nemzetközi kiállításokon való részvételünknek, nem csak szakmai látogatóként, de kiállítóként is, ami lehetőséget teremt tevékenységünk szélesebb körű bemutatására.

  

A takarmány alapanyag kereskedelmi és a takarmány üzletágak egyre bővülő exporttevékenysége a Közép-Kelet európai térségben, regionális gyártási tevékenységünk és szerteágazó nemzetközi beszállítói partnerkörünk egyaránt indokolta személyes jelenlétünket, egy kiemelkedő lehetőség biztosítását a bemutatkozásra, a partnereinkkel való találkozásra, új kapcsolatok építésére és persze az állattenyésztés és takarmányipar legújabb eredményeinek a megismerésére is, amely létfontosságú az innovatív termékek és eljárások alkalmazásában és a technikai fejlesztésekben is.

A Covid-19 járvány megállította a nemzetközi kiállítások lehetőségét is, így négy év után 2022. november 15-18-a között rendezték meg a hannoveri vásárvárosban az Eurotier kiállítást. Ez alkalommal először az UBM Csoport is megjelent tevékenységével az Eurotier kiállításon, a 20-as csarnok A53-as, 40 m2-es standján.  A megjelenésünket biztosító kis csapat mellett UBM vezetők és szakemberek is megjelentek, részben szakmai és kereskedelmi tárgyalásokra, részben az állattenyésztés és takarmányipar legújabb fejlesztéseinek a megismerésére, hiszen az Eurotier, amely a világ legnagyobb állattenyésztési és takarmányozási szakkiállítása bemutatja az állati termékelőállítás teljes vertikumát. Az Eurotier kiállítással párhuzamosan került megrendezésre az EnergyDecentral is, amely a decentralizált energiaellátás és hatékonyság lehetőségeit, legmodernebb eszközeit mutatta be.

A kiállítás területe 280.000 m2, ahol 14 kiállítási csarnokban, 57 országból, 1.800 kiállító vett részt, a látogatók száma 106.000 fő volt, ezek közel 40%-a külföldről, 141 országból érkezett. Bár nagyszámú kiállító érkezett Németországból, de a nemzetközi kiállítók aránya elérte a 60 százalékot.

A világ vezető állattenyésztési és takarmányozási irányait, termékeit és módszereit bemutató vására és a decentralizált energiaellátás vezető szakkiállítása bemutatta mindkét ágazat innovációs erejét. Több mint 400 szakmai eseménnyel és konferenciával a párhuzamosan szervezett két kiállítás megerősítette vezető pozícióját. A kiállító cégek több mint 150 világújdonságot mutattak be és 26 innovációs megoldást jutalmaztak díjakkal.

A világ állattitermék előállításának egyre erőteljesebb kihívásokkal kell szembenéznie, ezért az állattenyésztési ágazat jövőbeli fejlődése szempontjából sokirányú megoldásokra van szükség, amely megtalálásában segített  az EuroTier a fontos trendek felállításával és bemutatásával.

  

Az állattenyésztési ágazat sikeres jövőjére fókuszálva láthattuk, hogy a műszaki innovációkkal miként érhető el a termelékenység növelése, az állatjólét és a fenntarthatóság növelése mellett – különösen új megoldások alkalmazásával a digitalizálás, az automatizálás és a robotika területén. A gazdaságoknak minden területen fenntarthatóvá és stabillá kell válniuk a jövőben – legyen szó állattartó telepek építésről és technológiájáról, digitalizálásról, tenyésztésről, takarmányozásról vagy marketingről.

Az energiaválság miatt, amelyet az orosz-ukrán háború tovább fokozott felértékelődött az alternatív és megújuló energiaforrások keresése és alkalmazása. A jövőorientált energiaipar helyszíne, piaca és innovációs bemutatója, az EnergyDecentral egy sor új ötletet mutatott be a decentralizált energiaellátáshoz, amelyek az agrár ágazatban is jól felhasználhatóak.

Az UBM első nemzetközi megjelenése egyértelműen pozitív volt, mind korábbi partnereink, mind az új érdeklődők ezt megerősítették.

A következő Eurotier–EnergyDecentral kiállítást két év múlva, 2024. november 12-15-e között fogják megtartani Hannoverben, ezúttal a World Poultry Show rendezvénnyel kiegészítve.

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.